exact pt.wellreplicas.to provides different things in line with customers' unique demands. https://www.datewatches.com are well known by people over the world because of their exellent grace and luxury. quality relogios replicas for sale. pl.watchesbuy.to usa inside the assemblage and also blend method, each associated link is good. a lot of works out take too much time to end up being area very comfortable about pl.wellreplicas.to rolex. beautiful swiss made rolex podrbka. high quality https://gr.watchesbuy.to/ always keep developing enhance. secure and buy great quality https://hu.buywatches.is/. ceas rolex replica for sale is the perfect dexterity most typically associated with both, mental faculties also body. https://ru.watchesbuy.to with the best prices.

Falfűtés és mennyezetfűtés

ZIMENT® FAL és MENNYEZETFŰTÉS
SZERELÉSI ÚTMUTATÓ


A csőanyag

A ZIMENT® falfűtés és mennyezetfűtés rendszer cső anyaga növelt hőállóságú polietilén, melynek hőtechnikai és mechanikai tulajdonságai messzemenően kielégítik az igényeket (DIN16833).

A ZIMENT® csövek átmérője 10×1,3; 12×1,5; 18×2; 20×2, mm.

Csővezetés
Példa a hőleadó cső elhelyezésére egyes kisosztóval


Oxigén diffúzió

A ZIMENT® falfűtés és mennyezetfűtés rendszer műanyag fűtőcsövei  oxigén diffúzió elleni védelemmel rendelkeznek és megfelelnek a DIN 4726 előírásainak.

Csőhálózat, osztó-gyűjtők, elhelyezése

A ZIMENT® gerincvezetékek külső átmérője 18×2 mm. Ez a gerinc vezeték köti össze a nagy, és a kis osztó-gyűjtőt. A fűtőcső elsősorban a külső fal belső felületén, de a mennyezeten is elhelyezhető, mely a hőleadást biztosítja, a mérete 10×1,3 mm.

A nagy osztó-gyűjtők elhelyezése

A nagy osztó-gyűjtőt általában a szintenként elhelyezett falon kívüli vagy a falba süllyesztett szekrénybe helyezzük. Innen történik a szabályozás, mely lehet kézi vagy automatikus. Ezeken a nagy osztókon biztosított a körönkénti szabályozás.

A nagy osztó-gyűjtő

A nagy osztó-gyűjtő szerelése


A kis osztó-gyűjtők elhelyezése

A kis osztó-gyűjtőket falba bevésve kis műanyag dobozban szereljük. A műanyag dobozra már csak a simító vakolat kerül, így könnyen megkereshető a helye. Fontos, hogy a kis osztó-gyűjtőt az aljzatbetonba TILOS szerelni!1-es kisosztó

2-es kisosztó

3-as kisosztó

A falfűtés és mennyezetfűtés cső kapcsolódása a gerincvezetékekre, a cső fektetése

A hőleadó csővezeték sajtolásos kötéstechnikával kapcsolódik a fűtési/hűtési gerincvezetékre, kisosztók segítségével. A csőre először a szorítógyűrűt kézzel ráhelyezzük, – ez könnyedén végre hajtható-, utána a cső végét méretre vágjuk és a kellő méretre tágítjuk úgy, hogy azt a kisosztó csonkjára kényelmesen rátoljuk. Ezt követően a szorítógyűrűt egy kéziszerszámmal rásajtoljuk a kisosztó csonkjára. A kis osztó-gyűjtő minden csonkjánál elvégezzük a fenti műveletet.

Az egy kisosztóról induló (hőleadó cső) körök hossza mindig azonos legyen. Tehát, ha van egy 3-as kisosztónk akkor mind a három kör egyenlő hosszú legyen. Például az első kör 31 m hosszú akkor a másik két kör hossza is 30 m kell, hogy legyen. Kismértékű tolerancia azért meg van engedve, mely értéke 0,5 m a kisosztón lévő körök között. Erre azért van szükség, mert a kisosztón már nincsen szabályozás és a kisosztón lévő körök hidraulikai ellenállása egyenlő kell, hogy legyen.

Az Ø10×1,3 mm-es csőből egy kör hossza max. 30 m lehet. Azonos helyiségben szerelt több kör esetén lehetőség szerint a csöveket tekerjük párhuzamosan és vízszintesen, mert így biztosítható a több kör egyforma csőhossza, valamint a gyors légtelenítés. Alkalmazható 1-2-3-as kisosztó, melyekre 30 m-es körök esetén a felületek a következők 3-6-9-m2 A kisosztót és a nagyosztót összekötő gerincvezeték átmérője 18x2mm-es, hossza változó 10-15 m általában duplán számítva az előre és visszatérő ággal. Hőleadóként alkalmazható az Ø12×1,5mm-es cső is. Ebben az esetben nem kell kisosztót alkalmazni, a kör közvetlen a nagyosztótól indul, és oda érkezik. Egy kör hossza legfeljebb 50 m lehet, de ebbe beszámít a hőleadó falszakasztól az osztóhoz menő csőhossz is.

A mennyezet vakolása viszont már körülményes a vastag csövek esetében, oda mindenképpen Ø10×1,3 mm-es csövet javasolunk. A nedves technológiánál csöveket a falra csavarozott sínekbe pattintva kell szerelni. A becsövezett falfelületeknél a friss durva vakolatba mindig dryvit hálót (üvegszövet háló) kell behelyezni, úgy hogy az a csöveken 20-20 cm-el túlnyúljon. A durva vakolat meghúzása után a simítás a hagyományos módszerrel történik. A csöveket a hajlításoknál a cső átmérőjének legalább 10 szeres hajlítási sugárral szükséges hajlítani.

Padlófűtő csövek

A padlófűtéshez elterjedt az Ø20x2mm méret, ennek a fektetési hossza legfeljebb 100-120m lehet. Alkalmazható még az Ø18x2mm-es méret, ez sokszor anyagtakarékosság miatt célszerű, mivel a falfűtésnél a gerinc vezeték is ebből a méretből készül és kevesebb a hulladék. Ennek a fektetési hossza legfeljebb 80-100 m lehet.

Ritkán kerül alkalmazásra az Ø17x2mm-es méret ez elsősorban akkor érdekes, ha az aljzatbeton vastagsága kevés. Ennek a fektetési hossza legfeljebb 70-90 m. Ezen méretek szerelése hagyományos roppantógyűrűs csatlakozóval oldható meg és közvetlen a nagyosztóra kerül bekötve.

Nyomáspróba

A szerelés befejezésekor a rendszert mindig nyomás alá helyezve kell átadni, úgy hogy az automata légtelenítő helyére, az osztóra feszmérő kerüljön. A szerelésnél különös gondot kell fordítani a műanyagcsövek sérülésmentességére. A cső és szerelvények tárolásánál figyelni kell az állag megóvására. Éles tárgyaktól, és a dobálástól óvni kell a csövet és az alkatrészeket.

A gerincvezeték ívei a padló és fal találkozásánál

A gerincvezeték fektetésénél, ha derékszögű falnál kell a csövet vízszintes irányból függőleges irányba átvezetni, célszerű a már ismert két ívvel megoldani a vízszintes vezetésből a függőleges irányba átmenni. Ez két ívvel könnyedén megvalósítható, az egyik ív a vízszintes padlón, a másik ív a függőleges falon kialakítva, mint azt az alábbi ábra szemlélteti.
javasolt megoldás


nem javasolt megoldás

A csőtartó sín szerelése

A csövet az előre felszerelt sínekbe pattintjuk. A síneket egymástól 50 cm távolságra csavarozzuk a falra forgácslap-csavarral. Üreges tégláknál javasolt csavarméret 5×30, tömör tégla esetén 5×25 beton esetén 5x20mm. A fúrást minden esetben 4mm-es kőzetfúróval javasoljuk elvégezni.
A cső tartó sin

A cső felhelyezése a kisosztóra

Első lépés – a csőre felhelyezzük a sajtoló gyűrűt. Ezután föltágítjuk a cső végét úgy, hogy az könnyedén a kisosztó csonkjára tolható legyen. A csövet a helyére toljuk.


Második lépés – a sajtoló kézi szerszámmal a sajtoló gyűrűt a helyére sajtoljuk.
A sajtoló szerszám használata (a)

szerszám
A sajtoló szerszám használata (b)

Ezt a műveletet az Ø10×1,3 mm haszoncsöveknél és a Ø18×2 mm gerincvezetéknél elvégezzük. A gerincvezeték ezen végét a kisosztóra sajtoljuk, míg a másik végét a nagyosztó eurókonuszos csatlakozására rögzítjük. Sajtolásnál figyelni kell, hogy a gyűrű egyenesen húzódjon a kisosztó csonkjára. Ferdén rásajtolni a gyűrűt a kisosztó-csonkra tilos! További figyelmet igényel, hogy a cső a kis-osztóba helyezésénél a csatlakozó csonkkal egytengelyű legyen,legalább az átmérő hússzoros hosszon az alábbi ábra szerint:
A cső ráhelyezése a kisosztóra. Ez az elfogadható megoldás

A csövet így ráhelyezni a kisosztóra TILOS!

FONTOS

Még egyszer felhívjuk a figyelmet, hogy a szerelés után az egész rendszert nyomáspróbázni kell! Ez minden esetben nagyon fontos teendő. A nyomáspróbát vízzel, vagy levegővel lehet elvégezni. Csak azt a szerelést lehet megfelelőnek tekinteni, és elfogadni, amelyik nyomáspróba alatt a próbanyomás értéket – 3,5 bar-t – stabilan tartotta.

Sikeres regisztráció

A jelszavadat e-mailben kapod meg,
kérlek ellenőrizd a postaládádat!
Az e-mail címedet már korábban regisztráltuk!

Az új jelszavadat e-mailben kapod meg,
kérlek ellenőrizd a postaládádat!
Próbáld később

5 percen belül egy IP címről csak egy regisztrációt fogadunk el. Kérlek próbáld újra később!
Próbáld később

5 percen belül egy IP címről csak egy regisztrációt fogadunk el. Kérlek próbáld újra később!
Hibás ellenőrző kód

Hibás ellenőrző kódot adtál meg, az űrlap elküldése nem sikerült.
Üres e-mail cím...

Kérlek add meg az e-mail címedet,
és próbálkozz újra!
Hibás adatok

Kérlek add meg a helyes e-mail címet
és jelszót, majd próbálkozz újra!
Hibás e-mail cím

A megadott email címmel
nincs regisztrált felhasználónk.
Sikeres módosítás

A személyes adataidat sikeresen módosítottad,
az új adatokat elmentettük.
Hibás e-mail cím

A megadott e-mail cím már foglalt.
Kérlek adj meg egy másik e-mail címet!
Hibás e-mail cím

A megadott e-mail cím formátuma hibás,
kérlek javítsd ki!
Valamit elfelejtettél?

A regisztráció feltétele, hogy elolvasod és elfogadod
az ÁSZF-et és az Adatkezelési Tájékoztatót.

Fel↑