exact pt.wellreplicas.to provides different things in line with customers' unique demands. https://www.datewatches.com are well known by people over the world because of their exellent grace and luxury. quality relogios replicas for sale. pl.watchesbuy.to usa inside the assemblage and also blend method, each associated link is good. a lot of works out take too much time to end up being area very comfortable about pl.wellreplicas.to rolex. beautiful swiss made rolex podrbka. high quality https://gr.watchesbuy.to/ always keep developing enhance. secure and buy great quality https://hu.buywatches.is/. ceas rolex replica for sale is the perfect dexterity most typically associated with both, mental faculties also body. https://ru.watchesbuy.to with the best prices.

Falfűtés és mennyezetfűtés

ZIMENT® FAL és MENNYEZETFŰTÉS

TERVEZÉSI ÚTMUTATÓA rendszer tervezésénél ugyanaz a tervezési metódus követendő, mint a hagyományos fogyasztói hálózatok méretezésénél. Bármely tervezési programmal számítható a ZIMENT® fal és mennyezetfűtés rendszer. A WinWatt tervezési programban az alapadatok benne foglaltatnak, így a tervezés egyszerű és gyors.

Hőszükséglet meghatározása

A tervezés megkezdésekor a MSZ-04-140-2/1991 sz. szabvány szerint ellenőrizni kell a külső falszerkezetek hőtechnikai és páradiffúziós tulajdonságait, egyeztetve az építész-tervezővel a beépítésre kerülő épületszerkezetek (falak, padlók, tetők, stb.) rétegrendjeit. A hőszükséglet meghatározásának menete nem különbözik a hagyományos tervezési eljárástól!

Hőterhelés meghatározása

Az MSZ-04-140-4 számú szabvány szerint ajánlott a hőterhelés meghatározása. A helyiségek hőterhelésének és az épület teljes hőterhelésének (a helyiségek egyidejű hőterhelésének figyelembevétele mellett) kiszámításához célszerű méretező programot használni. A hőterhelés meghatározásának menete nem különbözik a hagyományos tervezési eljárástól!

Fal és mennyezetfűtési mezők kiosztása

A fűtött falfelületek hőleadása 40°C előremenő vízhőmérséklet és 20°C tervezett belső hőmérséklet mellett: ~84 W/m2.

A hűtött felületek teljesítménye 20-21°C felületi- és 26°C tervezett belső hőmérséklet mellett: ~45 W/m2.

Fal és mennyezetfűtési mezők kiosztása az egyetlen olyan része a tervezésnek, amely eltérhet a konvekciós (radiátoros vagy fan coil-os) hálózatok tervezésétől. A tervezés ezen szakaszában meghatározzuk a fűtéshez, vagy hűtéshez szükséges felületek nagyságát. A helyiségenkénti hőszükséglet meghatározása után ki kell jelölni a szükséges fűtendő felületeket.

Amennyiben a fal és mennyezetfűtést padlófűtéssel együtt alkalmazzuk először a padlótemperálással ellátandó felület nagyságát vesszük figyelembe, helyiségenként. 10 cm-s osztás esetén 70 W/m2, 15cm osztás esetén pedig 60W/m2 hőleadással számolunk. A kapott teljesítménnyel a tervezett hőszükségletet csökkentjük, majd a kapott értéket osztjuk 84-el. Az eredmény adja a fal és mennyezetfűtéssel becsövezendő falfelület nagyságát.

Például: A helyiség hőszükséglete 1500 W, nyári hőterhelése 600 W. Funkciója fürdőszoba. Alapterülete 10m2. Temperálni kívánjuk a padlófelületet. Első lépésben levonjuk a fürdőkád alapterületét, mert, még ha fektetünk is alá padlófűtést, nem tudja a kád alatt, a fűtőteljesítményt leadni.

Példánk esetében marad 8,5 m2. Így a 8.5 m2 x 60 W = 510 W.

1500 W – 510 W = 990 W fűtőteljesítmény, amit a falfűtés kell, hogy biztosítson.

990/84=11,78 m2 amit kerekítünk 12 m2-re és ekkora felületet kell becsövezni.

Hűtésnél ellenőrizzük, hogy a számított felület elegendő-e? De mivel fürdőszobát nem hűtünk ennek a számítása itt most nem szükséges.

Azoknál a helyiségeknél ahol hűtési igény van például a nappali, hálószoba, dolgozószoba ott igen is a hűtési teljesítményt meg kell határozni és ellenőrizni a hozzá kapcsolódó felület nagyságát. Ha a hűtésnél nagyobb felület jött ki, akkor azt vesszük alapul. Így a rendszer, fűtési üzemmódban túlméretezett lesz ezek után, de ez nem baj, csak azt eredményezi, hogy alacsonyabb hőmérsékletű fűtővízzel is üzemelhet a kazán.

A hűtés miatti többletfelületet célszerű a mennyezetre szerelni. Annak sincs akadálya, hogy falfelület hiányában a csövezést részben vagy egészben a mennyezetre szereljük, mivel sugárzó fűtés, megfelelően fog működni. A falak csövezését lehetőség szerint mindig a külső határoló falak belső felületére tervezzük, ami a jó hőérzetet biztosítja, mivel ez által megszűnik a külső falak hideg sugárzása. Eredményeképpen, mint korábban említettük a helyiség hőmérséklete 1-2 °C – al csökkenthető.

Szabályozástechnikai kérdések

A szabályozásnál figyelembe kell venni az előremenő és visszatérő víz hőmérséklet nagyságát. Ennek a két értéknek az eredője a delta t, mely 5 °C falfűtés esetén. Erre az értékre kell tehát a szabályozást kalibrálni. Például egy 35 °C előremenő víz hőmérséklethez 30 °C visszatérő víz hőmérséklet tartozik.

Hagyományos kétpontos szabályozás

Hagyományos kétpontos szabályozás esetében a helyiség hőmérséklet szabályozó önállóan dolgozik. A termosztát beépített hőfokérzékelője méri a helyiség hőmérsékletét és a mért értéket, összehasonlítja a kívánt értékkel. Ebből egy processzor meghatározza a kapcsolási állapotot, eközben a termosztátnak csak a kapcsoló kimenete van összeköttetésben a hő – termelővel.
A hőleadó elvi szabályozása

A hagyományos két pontszabályozó esetében egyirányú kommunikáció valósul meg a termosztáttól a hőtermelő felé. Visszajelzésre nincs lehetőség. A kommunikáció arra az információra szorítkozik, hogy a kapcsoló érintkezők nyitva vagy zárva vannak-e. A kétvezetékes rendszerben a szabályozó és a hőtermelő között a kommunikáció, az adatvitel kétirányú. A hő termelőben a vezérlő egység interface egyrészt a helyiség-termosztát felé irányuló adatátvitelért felel, másrészt ez a kapcsolódási pont a készülék vezérlő elektronikája és a helyiség vezérlő között. Az interface adja tovább a helyiség vezérlőnek a fűtési rendszerből a szükséges adatokat. A megvalósításnál bármelyik megoldás választható.
Egy családi ház hőleadó szabályozási elvi terve

Energiaellátó berendezések

Fűtésnél egyedi kazán vagy cirko, építhető be, a hűtéshez külön hűtő egységgel biztosítható a nyári üzemmód. Ahol lehetséges és igény mutatkozik, ott hőszivattyú beépítésére is van mód. Itt azonban még a bekerülési, beruházási költségek lassan térülnek meg, viszont az energia árak folyamatos emelkedése egyre inkább csökkenti a megtérülési időt.

Ezt a korszerű megoldást, rendkívül kedvező áron keresse partnerünknél: SNAP Energetika Kkt

TERVEKSikeres regisztráció

A jelszavadat e-mailben kapod meg,
kérlek ellenőrizd a postaládádat!
Az e-mail címedet már korábban regisztráltuk!

Az új jelszavadat e-mailben kapod meg,
kérlek ellenőrizd a postaládádat!
Próbáld később

5 percen belül egy IP címről csak egy regisztrációt fogadunk el. Kérlek próbáld újra később!
Próbáld később

5 percen belül egy IP címről csak egy regisztrációt fogadunk el. Kérlek próbáld újra később!
Hibás ellenőrző kód

Hibás ellenőrző kódot adtál meg, az űrlap elküldése nem sikerült.
Üres e-mail cím...

Kérlek add meg az e-mail címedet,
és próbálkozz újra!
Hibás adatok

Kérlek add meg a helyes e-mail címet
és jelszót, majd próbálkozz újra!
Hibás e-mail cím

A megadott email címmel
nincs regisztrált felhasználónk.
Sikeres módosítás

A személyes adataidat sikeresen módosítottad,
az új adatokat elmentettük.
Hibás e-mail cím

A megadott e-mail cím már foglalt.
Kérlek adj meg egy másik e-mail címet!
Hibás e-mail cím

A megadott e-mail cím formátuma hibás,
kérlek javítsd ki!
Valamit elfelejtettél?

A regisztráció feltétele, hogy elolvasod és elfogadod
az ÁSZF-et és az Adatkezelési Tájékoztatót.

Fel↑